En stor fisk i en mindre damm

Ute i store världen är Sverige en liten nation. Även inom poker. Danskar har haft ett par enorma framgångar där ett par har vunnit WSOP – pokerns motsvarighet till VM. Där har en svensk som bäst kommit på 36e plats. Vi har ett par spelare som nått internationell status, men som inte nått upp högst upp i hierarkin.
I den betydligt mindre dammen Sverige finns det dock en del namn att uppmärksamma om man är intresserad av poker. Ola Brandborn är ett sådant exempel. Han är både skicklig pokerspelare och har skrivit mycket om poker.
Bland Brandborns meriter märks SM-segrar i pokervarianterna Omaha (1998), Amerikana (2002) och Texas (2008) där han vann 900 000 kronor. Internationellt är hans största framgång en andraplats i Showdown Poker Tour i Dublin 2006  där han vann 30 000 euro. Som pokerskribent ses han ofta i  tidningar som Poker Magazine, First Poker och CardPlayer Europe. Han sågs även förr om åren som krönikör i Expressen. Numer ser man honom mest som skribent på pokerwebbplatsen Poker.se och är ständig bisittare i webbplatsens TV-program.
Svenska Spels Pokerakademi delar varje år ut priset Årets Pokerpersonlighet och gav detta till Brabdborn år 2009 med motiveringen: “För sitt fortsatta flitiga arbete för poker på bloggar, webbsajter och i olika tidskrifter även under det gångna året. För sin omvittnade och erkända självständighet och frispråkighet. Och inte minst för prestationen att vinna en tung SM-titel under året.”
Vill du läsa mer om internetpoker kan du gå in på www.pokerbonusarna.se.

Related posts:

  1. Spela poker på nätet