Fotomuseet Sundsvall

Sundsvall härstammar från tung industri och har sina rötter rotade i detta. Dock har man nyligen börjat satsa mer på högre utbildning och har bland flera andra inriktningar börjat satsa på journalistisk och foto. Sedan 2002 har nu regionen Sveriges enda Bildjournalistiska utbildning. Som följd av detta har man även startat ett fotomuseum med tillhörande fotogalleri. I museet har man bland annat samlat ihop en av Europas största kamerasamlingar.
Fotomuseet i Sundsvall har 300 m2 utställningsyta och mer än 50 utställningar har visats av olika fotografer; som Mary Ellen Mark, Hasse Persson, Josef Koudelka, Max Penson, Alexander Rodchenko, Anton Corbijn.  Fotomuseet startade som idé för 11 år sedan, som ett steg i den nya riktningen. Museet har även producerat 20 egna utställningar genom åren; som “The Search For Ali Boulala” av Lisa Selin, “3-3 Sverige/Finland”, “GAZA utställning” av Paolo Pellegrin, “Looking Back” av Lennart Olson, “Quality Made”, “Made in Sweden” fotografier av Emil Heilborn. Den sistnämnda blev dessutom utnämnd till bästa projekt under Moscow Photo Festival 2004. Många av utställningarna har även ställts ut utomlands, i städer som Nice, Moskva, Minsk, Paris, Riga och Vilnius.
Är du intresserad av konst och kultur och ämnar dig till Sundsvall – så finns här mycket annat också i denna väg. Du kan gå in på hotell-sundsvall.se och läsa lite om vad Sundsvall som stad har att erbjuda sina turister. Här kan du även leta efter bra boende. Ett boende som passar just dig. Läs även artiklarna om Sundsvall med omnejd.

No related posts.