Kreditkort för mat med mera

Kreditkort för mat med mera
Har du funderat på att skaffa kreditkort men inte är speciellt intresserad av ett rent kreditkort som American Express, Mastercard eller VISA, så finns det även andra sorter som kanske passar din behov mer direkt.
www.kreditkortfakta.se kan du hitta information om olika sorters kort du kan ansöka om. På olika flikar på sidan hittar du olika rubriker späckade med matnyttig information.

Bensinkort
De flesta bensinförsäljare har sina egna kreditkort där du fritt kan handla på deras mackar och betala dina inköp i slutet av månaden. Vissa av bensinkorten är kopplade till andra kedjor så du kan nyttja dem på vissa restauranger och butiker. De största kedjorna som täcker in tusentals mackar runt om i Sverige och världen är exempelvis OK, Q8, Statoil, Preem, Hydro och Shell.

Matkort
En annan sorts kort, som fungerar enligt samma princip, är matkorten. De mest kända är ICAs ICAkort  och konsums MedMera-kort. Men även andra mataffärskedjor har kreditkort enligt samma princip.

Övriga kort
Denna typ av kreditkort kan du även finna inom andra områden som kläder, möbler, byggvaror osv.

Genomgående för alla kreditkort av den här sorten är att du handlar på kredit och får en faktura hem där du betalar allt i efterhand. Vanligen innebär detta också att du får rabatter, erbjudanden och samlar poäng som du sedan kan handla för. För mer information för vad som gäller för de olika korten kan du först titta in på www.kreditkortfakta.se och sedan vidare till de olika kreditkortens utställare – för att få information om speciella villkor och ansökningshandlingar.

www.kreditkortfakta.se har även mycket information om vanliga kreditkort och andra sorters kort. Genom lättöverskådliga menyer kan du bland annat läsa om kontokort, sparkonton, studentkort samt kreditkortssäkerhet och kreditkortsbedrägeri.

Har du funderingar kring kreditkort är chansen stor att du får svar på www.kreditkortfakta.se.

Related posts:

  1. Risker med kreditkort