Läsplattan, eller e-läsaren som den också kallas

Läsplattan, eller e-läsaren som den också kallas, har under senare år slagit igenom på allvar. Överallt–på bussar, flygplatser, kaféer med mera–ser du människor med läsplattor. Men vad är egentligen en läsplatta? Enkelt uttryckt är det en mobil enhet som utvecklats speciellt för läsning och lagring av e-publikationer i olika format. Dess skärm och funktionalitet har tagit fram för att maximera din läsupplevelse. Idag kan du ladda ner någonstans mellan 1500 och 2000 böcker i en läsplatta av standarmodell. Detta minibibliotek väger endast omkring 200 gram och får plats i din innerficka. Senare modeller har dessutom plats för externa minnen. Skaffa en läsplatta du också! Du kommer inte att ångra dig. Gå till www.läsplatta.eu och läs mer om den nya teknikens möjligheter.

Innan du bestämmer dig för en viss modell finns det all anledning att fundera lite kring vad du vill kunna göra med din läsplatta. Många modeller gör det möjligt att låna böcker från bibliotek, men inte alla. Med Amazons Kindle, till exempel, har du inte tillgång till svenska biblioteksböcker.

Visst går det bra att läsa e-böcker på datorn eller på mobilen, men för längre och angenämare läsupplevelser är läsplattan helt överlägsen. Även mindre laptops är tunga och klumpiga jämfört med en läsplatta. En smartphone har för liten skärm för att det ska vara bekvämt att läsa någon längre text. Till skillnad från datorn och mobilen ”lyser” inte läsplattans skärm. Istället använder den sig av en teknik som kallas e-bläck. Denna ger en överlägsen skärpa och gör det behagligt att läsa även i starkt solsken.

Att läsa från en läsplatta känns i och mycket som att läsa en riktig bok. Läsplattans batteritid är dessutom vida överlägsen vad du får av en laptop eller surfplatta. Dessa måste laddas efter några timmar. Med en läsplatta kan du läsa uppemot en månad utan att ladda om. För allt om läsplattor, konsultera www.läsplatta.eu.

No related posts.