Låt dig förtrollas av Paris. ”Ljusets stad”

I århundraden har besökare från världens alla hörn låtit sig förtrollas av Paris. ”Ljusets stad”, som den franska huvudstaden ibland kallas, är ”en fest för livet” skrev den amerikanske författaren Ernest Hemingway. Tillsammans med kulturpersonligheter som Gertrude Stein, Scott och Zelda Fitzgerald, Dorothy Parker och John Dos Passos upplevde han det dynamiska Paris under 1920-talet. Gå i deras fotspår, besök den berömda bokhandeln Shakespeare and Company, häng på barerna och kaféerna runt Montparnasse och ta in intrycket från en av världens mest fascinerande platser. Paris är ett måste för alla som gillar att resa. På sajten www.parisinfo.se hittar du som vill resa dit en mängd användbar information om flyg, bussar, hotell, vandrarhem, restauranger och mycket annat.

En av Paris huvudattraktioner år Louvren, ett av världens främsta konstmuséer både vad gäller storlek och samling. Här hittar du konstverk av klassiska mästare som Titian, Rafael, Leonardo da Vinci, Rubens, Rembrandt och David. Louvren är beläget i ena änden av paradgatan Champs-Élysées. Med uppemot 10 miljoner besökare per år är Louvren ett världens mest välkända och uppskattade muséer. Förutom målningar och skulptur hittar du även utställningar som fokuserar på arkeologi, historia och arkitektur. Den omfattande möbelsamlingen brukade inkludera den så kallade Roibyrån från 1700-talet, men denna har numera återförts till Versailles, ett annat fantastiskt utflyktsmål som ligger något utanför staden. Paris kan även stoltsera med konstskatterna vid Centre Pompidou och Musée d’Orsay.

En resa till Paris behöver inte bli speciellt dyr. Om du vill undvika flyget så finns det gott om bolag som anordnar bussresor. Mer om detta hittar du på www.parisinfo.se.

Related posts:

  1. Bo i Paris
  2. Paris hotell