När det gäller barnvagnar kan du aldrig tillåta dig att kompromissa

När det gäller barnvagnar kan du aldrig tillåta dig att kompromissa om säkerheten. Men vad är det man ska titta på? Vad gör en viss modell säkrare än en annan? Besök oss på barnvagnar bäst i test. och läs mer om säkra barnvagnar. Idag finns det så många olika modeller att välja mellan. Vi hjälper dig att göra ett tryggt val för din familj.

Det är alltid viktigt att noga undersöka handtagen. Om modellen har justerbara handtag ska du kolla att det finns en säkerhetsspärr som hindrar handtaget att gå av vid de reglerbara lederna. På vissa barnvagnar finns möjligheten att flytta över handtaget till andra sida och på så sätt byta körriktning. Om så är fallet det viktigt att det finns en spärr som ser till att vagnen inte kollapsar när du lyfter. Om så sker riskerar du att klämma barnet.

Alla moderna barnvagnar har någon form av bromsfunktion. Innan användning är det viktigt att du testar att denna fungerar som den ska. Du kan göra detta i en uppförsbacke (testa först utan barn i vagnen). Ytterligare en sak att vara noga med är att avståndet mellan bygeln och sätet är större än barnets huvud. Om så inte är fallet finns alltid risken att huvudet fastnar och därmed försvårar barnets andning.

Om din barnvagn har löstagbara ligg- och sittdynor, se då till att dessa sitter fast ordentligt. En tumregel är att det ska krävas ett tvåhandsgrepp för att lösgöra dem. På informationssajten www.barnvagnar.info kan du läsa mer om om barnvagnar och säkerhet.

No related posts.