Ögats lins blir med tiden mindre elastisk

Det är helt normalt att din syn försämras i takt med att du blir äldre. Ögats lins blir med tiden mindre elastisk, vilket innebär att du får svårare att fokusera på vissa avstånd. För en del blir det svårare att läsa (bokstäverna blir suddiga och flyter ihop), för andra är det framför svårt att urskilja detaljer på avstånd (man blir exempelvis tvungen att sätta sig längre fram i föreläsningssalen). Inte sällan medför nedsatt seende att vi anstränger musklerna runt ögat mer, vilket i sin tur kan skapa huvudvärk och illamående.

Om du börjar få problem med synen ska du uppsöka en optiker så att du så snabbt som möjligt får en diagnos. Synfel som inte korrigerar förvärras ofta. Nästa steg är att köpa in glasögon eller kontaktlinser. Många drar sig in i det längsta, eftersom detta ofta innebär en ganska saftig utgift. Speciellt jobbigt blir det om du har ett mer komplext synfel, som gör att du behöver en speciell slipning, exempelvis progressiva glas. Det finns dock sätt att spara pengar. Den som handlar på nätet kan tjäna tusenlappar. Kolla in e-butikernas erbjudanden. Vi på Glasögoninfo har utvecklat en kostnadsfri nättjänst för att hjälpa människor som letar prisvärda synhjälpmedel. Du hittar oss på http://www.glasogoninfo.se.

Att ta fram progressiva glas är komplicerat och därför dyrt. Ett par glasögon kan gå på runt 10 000 kronor. För de flesta av oss är det en kännbar summa. Var därför noga med att kolla runt bland olika återförsäljare innan du slår till på en viss modell. Om du går till www.glasogoninfo.se kan du läsa mer om progressiva glasögon.

Related posts:

  1. handla glasögon och kontaktlinser
  2. Söthet i ruskiga sammanhang