Ordet ”kredit” kommer från latinets credere

Ordet ”kredit” kommer från latinets credere, som betyder ”att tro på”. Att få kredit betyder vanligen att man får varan eller tjänsten och betalar vid ett senare tillfälle. Ett lån av pengar är en form av kredit, avbetalning och uppskov är två andra. Kredit är en praxis som går långt tillbaka. I det gamla agrarsamhället var det vanligt att bönderna hade kredit hos den lokala handlaren. Efter skörden betalade tillbaka, antingen med säd eller med de pengar de fått vid försäljningen.

Kreditkortet har dock en betydligt kortare historia. Det introducerades först på 1950-talet. Diners Club var först ut och snart hakade även American Express och Carte Blanche på. Sedan dess har det hänt en hel del. En betydande del av alla finansiella transaktioner i världen sker numera med hjälp av kreditkort. Det finns ett stort antal att välja mellan, och alla erbjuder delvis olika villkor och förmåner. Funderar du på att skaffa kreditkort, men vet inte vart du ska vända dig? Då är det god tid att besöka oss på http://www.kreditkortdirekt.se. Här kan du läsa mer om olika typer av kreditkort och hur de fungerar.

På ett sätt kan man säga att kreditkort fungerar som en slags ersättning för reda pengar. Kortet utfärdas av en finansiell institution. När du gör ett inköp med ditt kreditkort dras inte pengarna direkt från ditt lönekonto. Istället lägger kreditkortsföretaget ut pengarna och skickar sedan en räkning till dig. Det vanliga är att du sedan har en månad på dig att betala räkningen (eller åtminstone en del av den). Vill du veta mer om kreditkort? Surfa då in på www.kreditkortdirekt.se.

Related posts:

  1. Kreditkort för mat med mera
  2. Vad du bör tänka på när du skaffar kreditkort.
  3. Risker med kreditkort