Risker med kreditkort

Risker med kreditkort
Med ett kreditkort i fickan bär du med dig frihet i ett litet kort. När olyckan är framme, eller månadsbudgetten spricker – har du tillgång till en extra ekonomisk marginal.
www.kreditkortinfo.se kan du läsa om olika sorters kreditkort och se vilka för och nackdelar det kan finnas. Du kan läsa om vilka förmåner som följer med – men också vilka risker som finns.

Lånade pengar
Använder du ett kreditkort så innebär det i praktiken att du tagit ett lång med kopplad ränta. Och precis som med alla lån ska dessa betalas tillbaks. Det är många som när de fått ett kreditkort börjar betrakta krediten som egna pengar och använder dem vidlyftigt för att konsumera utan mål och plan. Den inställningen brukar leda till skulder som växer då man lever över sina tillgångar.
Vet man med sig att man har lätt att hänfalla åt sidan konsumtion är det vettigt att antingen inte skaffa kreditkort eller att – tillsammans med sin kortutgivare – sätta en hanterbar kreditgräns.

Kreditkort bedräger
På www.kreditkortinfo.se kan du också få tips och råd om hur du skyddar dig mot kreditkort bedrägeri. Det vanligaste bedrägeriet är kopplat till innehavarens arroganta oförsiktighet. Detta är att skriva sin PIN-kod på eller i närheten av kortet. Om ditt kort stjäls har du gjort jobbet mycket enkelt för tjuven. Överlag bör du vara mycket försiktig med ditt kort. På restaurang eller bar ska du helst inte släppa det ifrån dig. Och om du måste göra det gör du klokt i att undersöka kvittot efteråt och se att det stämmer och gärna kolla ditt banksaldo ofta så att du ser att det inte dragits några summor du inte känner igen. Var också noga med att se till att ditt kort inte dras två gånger!

No related posts.