Saker du kanske inte visste om biluthyrning

Saker du kanske inte visste om biluthyrning
* De flesta biluthyrare har väldigt individuella priser och regler för sina bilar, så du kan inte ta för givet att en viss sak gäller när du hyr bil. Kolla därför upp i förväg så du inte får obehagliga överraskningar. Försäkringarna kan se olika ut med olika hög självrisk. En del har fria mil på sina bilar och andra har ganska hög milkostnad – vilket kan bli dyrt när man åker långt. Mer info på hyrbilsbolaget

* Du måste själv se till att bilen är trafiksäkert skick innan du börjar köra. Om du kör med trasiga blinkers är det du som får betala böterna. Dock är uthyraren skyldig att åtgärda felet innan du kör iväg med bilen om du upptäcker det.

* Om du inte har kontrollerat skador på bilen innan du lämnar uthyraren kan du bli ersättningsskyldig när du lämnar den. Du kan nämligen inte bevisa att det inte är du som orsakat skadan. Seriösa uthyrare har dock god koll på sina bilar och har redan registrerat alla skador innan bilarna hyrs ut. Men för din egen säkerhets skull, kontrollera detta tillsammans med uthyraren innan du åker iväg.

* Du får inte ta en hyrbil till ett annat land – exempelvis Danmark eller Norge – utan att först ha kommit överens om detta med uthyraren. Detta påverkar nämligen försäkringar och dylikt om något skulle inträffa. Om du lämnar landet med hyrbil kan du åka på ordentligt skadestånd om något händer.
Vill du läsa mer om biluthyrning, gå in på www.hyrbilsbolaget.se.

http://www.hyrbilsbolaget.se/hyra-bil/

Related posts:

  1. Annat som du kanske inte visste om folsyra