Sälja din bostad

Bostadsvärderaren

Är du nyfiken på att veta vad din bostad är värd? Kolla då in den svenska informationssajten Bostadsvärderaren som gör bostadsvärderingar. Här hittar du information om alla de aspekter som vägs in vid  värdering av lägenheter

I samband med att man ska byta bostad är det mycket värdefullt att tidigt i processen ha bra koll på vad man kan få ut vid försäljningen av sin nuvarande bostad. På www.bostadsvarderaren.se listas alla de faktorer som man bör ta hänsyn till.

Ett mycket enkelt sätt att ta reda på vad en bostad är värd är att kolla närmare på försäljningspriset för närliggande bostäder i samma storlek. Vill man göra en seriös värdering är det dock viktigt att väga in många fler aspekter än så.

När man ska värdera en bostad kan man självklart göra detta på egen hand. Men det är inte så dumt att ta hjälp av en auktoriserad mäklare. Ofta utför mäklaren denna uppgift gratis, givet att du använder dig av dennes tjänster vid en framtida försäljning.

Förutom bostadens läge och storlek är den allmänna standarden en nyckelfråga. Bostadsvärderaren understryker dock att till synes små detaljer kan påverka priset väldigt mycket. Balkong, kakelugn och öppen spis kan innebära att bostaden värderas många tusenlappar högre än vad ett liknande objekt på marknaden som saknar just detta gör.

Bostadsvärderaren är också en sajt som ger dig bra tips på hur du kan få tag på en lägenhet i Sveriges storstadsregioner. För att öka dina chanser att få tag på en bra lägenhet är det alltid en smart att vara ute i god tid.

Hos Bostadsvärderaren kan även få tips på mäklare i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vidare berättare Bostadsvärderaren om hur det fungerar när en hyresrätt ombildas till en bostadsrätt. För mer information om värdering och uthyrning av bostäder ska du surfa in på Bostadsvärderaren.

Related posts:

  1. Sälja din bostad