Semesterbudget i Oslo

Minimera din semesterbudget i Oslo
Ofta har man hört att Oslo ligger högst, eller blanda de högsta, på listan över världens dyraste städer. Så har man en mager semesterbudget är Oslo kanske inte den första stad man siktar in sig på. Men även till Oslo kan man bege sig på en minimal budget, om man vet hur man ska ta sig fram.

Det går tåg och bussresor till Oslo från många orter i Sverige. Är du ute i god tid kan du komma billigt undan för din resa till Oslo.
Väl där är staden i sig en sevärdhet med fantastiska parker och konstföremål utomhus. Du kan ta dig genom hela Oslo utan att lämna det gröna parkstråket genom staden. Och parkernas höjdpunkt är Frogneparken med flera hundra skulpturer av den världskände konstnären Gustav Vigeland.

Du kan även ta dig ut till Holmenkollen och titta på de imponerande skidanläggningarna. Tar du dig högst upp på bergsryggen har du fantastisk utsikt där du kan se ända tillbaks till Sverige en molnklar dag. Du tar dig lätt dit via kollektivtrafiken – men en vacker sommardag kan det vara ett skönt promenadmål via Oslos parkstråk.
Oslo är full av restauranger i alla prisklasser, och ska du gå på snålbudget är ett tips den nya stadsdelen Grønland vid Bjørvika – här kan du få en ordentlig portion Indisk mat för mellan 65 och 100 kronor eller något annat ur den multikulturella matfloran.

Så även i Oslo finns de billiga nöjena och de som är helt gratis.
Boendet sedan är ett kapitel för sig som det också finns tips för.
Om du går in på hotell-oslo.se så hittar du 106 hotell i Oslo listade. Om du sedan sorterar dem från billigaste till dyraste så kommer en rad bra och billiga boendealternativ upp. Från 300 sek och uppåt.

No related posts.