Vad du bör tänka på när du skaffar kreditkort.

Vad du bör tänka på när du skaffar kreditkort.

Att skaffa kreditkort innebär en hel del tänkande där man ska väga för och nackdelar mot varandra innan man tar ett beslut. Om du ännu inte kommit fram till något kan du besöka kreditkortexperten och hitta fakta där som kan hjälpa dig ta ett beslut. På www.kreditkortexperten.se har man samlat ihop det mesta som finns att veta kring kreditkort och det som är bra att veta i ämnet.

Bland annat kan du läsa om olika kreditkort som VISA, MasterCard, American Express, Diners Club och vad det innebär att ha dem. Du kan även titta på skillnaden på kontokort, kreditkort och betalkort. Kanske du kommer fram till att det inte är ett kreditkort du behöver utan har mer nytta av ett kontokort eller betalkort.

Du bör också vara medveten om säkerhetsriskerna det innebär att ha ett kreditkort. På www.kreditkortexperten.se finns en särskild sektion om detta, råd om hur du skyddar dig mot kreditkortsbedrägeri. Några bra råd är att inte skriva ner din PIN-kod på kortet eller i närheten av det; att du kontrollerar kvitton du får när du varit ute på restaurang, så de överensstämmer med det du ska betala; att du helst inte ska låta någon gå iväg med dit kort så du inte ser vad de gör med det samt att ett kort i dras två gånger – om det blir nödvändigt var ytterst noga med att kontrollera att det verkligen var på grund av ett fel och inte att summan dras två gånger från ditt kort.

Du kan även se till att göra kontoutdrag ofta så du ser att allt står rätt till.

På www.kreditkortexperten.se kan du hitta massor av information som kan guida dig fram till rätt beslut om vilket kort som passar dina behov allra bäst.

Related posts:

  1. Kreditkort för mat med mera
  2. Risker med kreditkort