Vikt och kändisskap

Vissa kändisar verkar vara lika aktuella för sina prestationer som för sin vikt. På ett absurt sätt håller massmedia koll på hur mycket de väger och när de går upp och ner i vikt – som vore det allmänhetens rättighet att bli konstant informerad om detta.

Några kändisar som ofta är på tapeten i skvallerpressen angående sin vikt är Oprah, Ricky Lake, Kirstie Alley och Queen Latifah. Och självklart är det ingen tillfällighet att samtliga dessa är kvinnor. De tillhör gruppen av så kallade jojobantare. De hårdbantar en period men tappar snart igen och går upp en massa kilo. Och varje gång de bantar så applåderas de av media och varje gång de går upp så hånas de. Gång på gång. Så ofta kommer deras egentliga talanger – och orsaken till att de från början blev kändisar – i skymundan, och de blir bara de där kändisarna som väger olika mycket.

Just jojobantning gör kändisar så extra utsatta då det ständigt ger media något nytt att skriva om. De som går bara upp eller bara ner och stannar där blir en nyhet en gång och glöms sedan bort – så att fokus kan återgå till deras jobb. Alla var överraskade när Peter Jackson rasade så mycket i vikt, eller när Kathleen Turner gick upp i samband med sin ledgångsreumatism. Men sedan glömde man det och fokuserade på King Kong och Boston Legal.
Känner du att du vill gå ner i vikt och stanna där – gå in på viktfakta

Related posts:

  1. Gå ner i vikt med viktminskningsprogram