VVS arbete i samarbete med badrumsrenovering

Badrummet innebär en av de större renoveringsarbetena i ett hem. För att spara pengar är det möjligt att göra en del VVS-arbeten själv. Men då är det viktigt att se till att du är väl informerad innan du väljer denna väg. Här är vad du behöver veta.
Känn dina gränser: Visserligen finns det flera saker som du kan göra själv men det finns också flera saker som du kommer att behöva lämna till proffs. Innan du ens börjar en badrumsrenovering, bör du ha en professionell som inspekterar badrummet först för att se till att det inte finns några dolda problem, såsom vattenläckage till exempel.
Saker du i allmänhet kan göra själv är installation av badkar, borttagning av gamla rördelar, borttagning plattor, installation av plattor, målning och tapetsering, installation av omonterade skåp, installation av belysningsarmaturer (i vissa fall).
Se också till att du har tid med detta. Medan ett VVS-arbete kan spara dig massor av pengar om dug ör det själv, ska du vara medveten om att det kommer att ta längre tid än om du fick de yrkesverksamma att göra det. Vad kostar din tid i förhållande till de som kan göra det snabbare?
Andra saker att tänka på: att göra själva VVS-arbetet handlar inte bara om det konkreta montaget. Det handlar också om att beställa alla armaturer och anordningar (bad, dusch, bidé, toaletter, kakel,
handfat, skåp, handdukshängare etc.). Vet du var du hittar bra kvalité till ett lågt pris?
Du är också ansvarig för att allt på slutet är säkert, snyggt och kommer att hålla länge och inte ådra dig fuktskador eller andra problem. Det är aldrig så enkelt som Martin Timell får det att se ut.
Har du några frågor och vill läsa mer om badrumsrenovering kan du gå in på www.badrumsrenovering.org

No related posts.